agenda

Museum Kranenburgh Bergen

Kunst kijken met Pieter Hoexum

26 april 2017

Op woensdag 26 april geeft schrijver en filosoof Pieter Hoexum om 12.30 een rondleiding door Museum Kranenburgh in Bergen. Daarbij zal hij vertellen over kunstwerken die hem inspireren. Hoexum woont en werkt deze maand in het Bergense Adriaan Roland Holsthuis, dat door het Bert Schierbeekfonds wordt beheerd.

De rondleiding is de tweede in een reeks van vijf schrijversontmoetingen die in 2017 in Museum Kranenburgh zullen plaatsvinden. Dichter Peter Swanborn was de eerste tijdelijk bewoner van het Roland Holsthuis die een rondleiding verzorgde. Later dit jaar volgen Erik Rozing (juli), Anton Dautzenberg (oktober) en Florette Dijkstra (december).

Pieter Hoexum (Meppel, 1968) studeerde filosofie in Groningen. In 2014 publiceerde hij Kleine filosofie van het rijtjeshuis bij uitgeverij Atlas Contact; nu werkt hij aan Doen alsof je thuis bent. Kleine kritiek van de huiselijke rede. Hij publiceert regelmatig in onder meer Trouw, De Groene Amsterdammer en Filosofie Magazine.

Het voormalig woonhuis van dichter Adriaan Roland Holst wordt sinds 2002 verhuurd door het Bert Schierbeekfonds. Schrijvers, dichters en literair vertalers hebben op deze manier de gelegenheid om een maand lang tegen een gesubsidieerde huurprijs in het huis te wonen en te werken.

Links: