agenda

Writer in residence programma 2017

Olivier Rolin als WiR in Amsterdam

20 okt-30 november 2017

http://www.letterenfonds.nl/en/residency-for-writers-in-amsterdam

In oktober en november verblijft de Franse auteur Oliver Rolin (1947) op uitnodiging van het Nederlands Letterenfonds als writer in residence in Amsterdam.

Olivier Rolin is geboren in Parijs en heeft een deel van zijn jeugd in Afrika (Senegal) doorgebracht. Terug in Parijs studeerde hij klassieke literatuur. In zijn twintiger jaren voegde hij zich bij de maoïstische extreemlinkse beweging in Frankrijk, een periode die hij aanhaalt in zijn roman Tigre en papier (Seuil), vertaald in het Engels als Paper Tiger (Bison Books). Naast het schrijverschap heeft Rolin als journalist, verslaggever, literatuurcriticus en in de late jaren 70 als hoofdredacteur bij Le Seuil Publishers gewerkt.

Zijn werk bestaat uit veel publicaties, variërend van romans en reisverhalen tot essays; waarvan veel in vreemde talen zijn vertaald. Tot nu toe zijn vier titels in het Nederlands vertaald door Katelijne De Vuyst (en Marij Elias) bij Uitgeverij IJzer.

Tijdens zijn verblijf in Amsterdam zal Rolin werken aan een nieuw boek; een van de vele projecten die hij overweegt, is terugkeren naar een roman-in-progress op een oneindige machine.

Links

Maaike Pereboom

Contact

Maaike Pereboom

Beleidsmedewerker

[email protected]