agenda

Black USA

Read My World Festival

12-14 oktober 2017

Het internationale literatuurfestival Read My World staat in 2017 in het teken van Black USA. Curatoren Maurice C. Ruffin en Shantrelle P. Lewis stelden het programma voor de vijfde editie van het festival samen.

De keuze voor Black USA werd ingegeven door de observatie dat in Nederland een grote groep mensen (zwart en wit) zich identificeert met het zwarte Amerikaanse gedachtegoed. In de populaire cultuur, in de academische wereld, in de literatuur.

De curators uit New Orleans hebben samen met de Nederlandse redactie schrijvers als Morgan Parker, Darnell L. Moore, Kleaver Cruz, Kristina Kay Robinson, Brittney Cooper, Rickey Laurentiis, Kataalyst Alcindor en Jamey Hatley geselecteerd om te komen spreken op het festival.

Read My World vindt plaats van donderdag 12 oktober tot en met zaterdag 14 oktober in de zalen en tuin van de Tolhuistuin in Amsterdam. Tickets zijn hier te koop.

Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door het Letterenfonds via de regeling Literaire projecten en manifestaties (incidenteel).

Meer informatie: