agenda

Museumplein Amsterdam

Poëzie Museum

1 april 2017 - 1 april 2018

http://www.poeziemuseum.amsterdam/

Op zaterdag 1 april opent het Poëzie Museum op het Museumplein in Amsterdam. Een virtueel museum op een fysieke locatie waar je 24 uur per dag, zeven dagen per week op je smartphone of tablet kunt kennismaken met 60 hoogtepunten uit de Nederlandse poëzie. Anna Enquist trad op als curator voor dit nieuwe museum en selecteerde de dichters.

Enquist selecteerde de volgende tien dichters: Ida Gerhardt, Annie M.G. Schmidt, Gerrit Kouwenaar, Elly de Waard, Neeltje Maria Min, Leonard Nolens, Eva Gerlach, René Puthaar, Menno Wigman en Alfred Schaffer.

Het museum is opgebouwd uit tien paviljoens die van elke dichter zes driedimensionale gedichten toont. De bezoeker leest de ruimtelijke gedichten via zijn of haar telefoon of tablet. Het verdient aanbeveling om voorafgaand aan uw bezoek aan het Museumplein de app te downloaden. De app Poëzie Museum is vanaf april gratis beschikbaar voor iPhones (iOS 9.0 en hoger), de Android versie volgt spoedig.

Het Poëzie Museum is een initiatief van Internationational Silence, gevormd door Twan Janssen en Johannes Verwoerd. Het project kwam tot stand met financiële ondersteuning van het Nederlands Letterenfonds en het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie, en met medewerking van I Amsterdam.