agenda

Voorheen Salon du Livre

Livre Paris

24-27 maart 2017

https://www.livreparis.com/

Van vrijdag 24 t/m maandag 27 maart vindt Livre Paris, de grootste boekenbeurs van Frankrijk, plaats in Porte de Versailles. Het Nederlands Letterenfonds is aanwezig met een stand (nummer G81). Hier vinden gesprekken plaats met Franse uitgevers plaatsvinden en is er aandacht voor het geïllustreerde boek.

In navolging van het succes op de Frankfurter Buchmesse zullen zeven Nederlandse en Vlaamse illustratoren werken op La Parade Néerlandaise. Zij maken alternatieve omslagen voor bekende klassiekers uit de Franse en Nederlandse literatuur. Deze worden ter plekke geprint en aan het eind van de dag uitgedeeld aan het publiek. De deelnemende illustratoren zijn Anne Staal, Charlotte Dumortier, Wasco, Jeroen Funke, Leendert van Duivenbode, Hanco Kolk en Brecht Evens.

Samen met de Nederlandse ambassade zijn ook een aantal literaire programma’s georganiseerd: een discussie over recente ontwikkelingen van kinderboeken op de beurs met de uitgevers van De Eenhoorn en Querido, en een Rencontre Litéraire met Toine Heijmans, Dimitri Verhulst, Nina Weijers, Maylis de Kerangal en Florence Noiville op de Nederlandse Residentie.

Agnes Vogt

Contact

Agnes Vogt

Specialist internationaal

[email protected]