agenda

Athenaeum Boekhandel Amsterdam

Leesclubs Europese Literatuurprijs

19 apr-21 juni 2017

Athenaeum Boekhandel organiseert op drie woensdagavonden in april, mei en juni drie leesclubs rondom de longlist van de Europese Literatuurprijs, de enige Nederlandse prijs die zowel de schrijver als de vertaler van het boek bekroont. De leesclubs bieden zowel ruimte om met elkaar als met de vertaler in gesprek te gaan over de genomineerde romans.

In aanloop naar de bekendmaking van de shortlist op 28 juni, worden de volgende drie romans besproken in aanwezigheid van de vertaler en onder leiding van Maartje Kroonen, hoofd van de afdeling bellettrie bij Athenaeum op het Spui:

  • Woensdag 19 april: Viviane Élisabeth Fauville van Julia Deck, vertaald uit het Frans door Lidewij van den Berg en Katrien Vandenberghe (Vleugels).
  • Woensdag 24 mei: Ons soort mensen van Juli Zeh, vertaald uit het Duits door Annemarie Vlaming (Ambo|Anthos).
  • Woensdag 21 juni: De melancholie van het verzet van László Krasznahorkai, vertaald uit het Hongaars door Mari Alföldy (Wereldbibliotheek).

Op de website van Athenaeum zijn -ter eerste kennismaking- fragmenten uit alle drie de romans te vinden.

De leesclubs beginnen om 19:00, zijn inclusief koffie, thee en wijn en vinden plaats in de boekhandel op het Spui in Amsterdam. De kosten zijn € 30,- voor drie avonden, studenten krijgen op vertoon van hun studentenkaart € 10,- korting.

Inschrijven voor de leesclubs kan via de mail, of je kunt je in de boekhandel op het Spui aanmelden.

Meer informatie: