agenda

TivoliVredenburg

International Literature Festival Utrecht

11-13 mei 2017

http://www.ilfu.nl/

Het International Literature Festival Utrecht verhuist dit jaar naar TivoliVredenburg. Van donderdag 11 mei tot en met zaterdag 13 mei brengt het festival internationale literatuur; vanwege de nieuwe locatie schenkt het dit jaar ook extra aandacht aan literatuur en muziek. De eerste namen voor het festival worden op 6 maart bekendgemaakt.

Dit jaar is er bijzondere aandacht voor het Chinese taalgebied. Onder de titel ‘Wie zijn wij: een literaire kennismaking met China’ zullen een aantal Chinese schrijvers en China-kenners optreden.
In samenwerking met de Universiteit Utrecht vinden op zaterdagavond een aantal minicolleges geesteswetenschappen plaats.

Het ILFU wordt door het Letterenfonds ondersteund met een Meerjarige subsidie.

ILFU Schrijfwedstrijd

Terug van weggeweest: een schrijfwedstrijd voor festivalbezoekers die zelf ook geregeld de pen ter hand nemen. Deelname is mogelijk in twee leeftijdscategorie├źn. CJP organiseert een wedstrijd van 18 tot 30 jaar en Het Literatuurhuis een wedstrijd voor iedereen vanaf 30 jaar. De prijs bestaat uit publicatie in een speciale bundel en een coachingsgesprek met een uitgever.