agenda

Museum Kranenburgh Bergen

Kunst kijken met Peter Swanborn

22 februari 2017

Op woensdag 22 februari geeft Peter Swanborn om 12.30 een rondleiding door Museum Kranenburgh in Bergen. Daarbij zal hij bezoekers vertellen over kunstwerken die hem inspireren. De rondleiding is de eerste in een reeks van vijf schrijversontmoetingen die in 2017 in het museum zullen plaatsvinden.

Dit jaar zullen vijf schrijvers in het museum vertellen over kunst uit de collectie, hun eigen werk en hun verblijf in het Roland Holsthuis. De rondleiding is een samenwerking van Museum Kranenburgh met het A. Roland Holstfonds en het Bert Schierbeekfonds.

Het voormalig woonhuis van dichter Adriaan Roland Holst wordt sinds 2002 verhuurd door het Bert Schierbeekfonds. Schrijvers, dichters en literair vertalers hebben op deze manier de gelegenheid om een maand lang tegen een gesubsidieerde huurprijs in het huis te wonen en te werken.

Peter Swanborn (1963) werkte als beeldend kunstenaar en fotograaf, totdat hij in 1997 literair medewerker werd bij De Volkskrant. Hij debuteerde in 2007 met zijn bundel Bij het zien van zijn lichaam die werd genomineerd voor de C. Buddingh’ -prijs. Hierna volgden bundels als Een koud bad (2009), Tot ook ik verwaai (2009) en Het huis woont in mij (2013). Zijn werk verscheen bij diverse uitgevers en werd vertaald in het Engels en Frans.

Later dit jaar verzorgen ook Pieter Hoexum (april), Erik Rozing (juli), Anton Dautzenberg (oktober) en Florette Dijkstra (december) een rondleiding.

Links: