agenda

Amsterdam

Reading Gilgamesh

19 maart 2017

http://www.stichtinggranate.nl/agenda/maart-2017/

Stichting Granate viert op zondagmiddag 19 maart de Wereldpoëziedag met het oudste gedicht ter wereld: het Gilgamesh-epos. Het epos is bijna 5.000 jaar oud maar nog steeds springlevend. Op vrijdag 5 mei wordt de vrijheid gevierd met films en gedichten en een speciale maaltijd.

Reading Gilgamesh vindt op 19 maart plaats in Amsterdam. Het Gilgamesh-epos bestaat uit 12 tabletten. Twaalf teams, ieder bestaande uit een dichter/schrijver en een gastkunstenaar, zullen daarom ieder op eigen wijze, en met een deel in een andere taal, één hoofdstuk vertolken. Gilgamesh wordt deze zondagmiddag gehoord in het Nederlands, Vlaams, Perzisch, Turks, Spaans, Russisch, Italiaans, Arabisch, Bengali, Gronings, Sarn¡mi en Cantonees.

Stichting Granate heeft als doel het creëren van kansen voor getalenteerde dichters, schrijvers en filmmakers, met name met een niet-Nederlandse achtergrond, en het bevorderen van meer culturele diversiteit in de Nederlandse film en literatuur. Met de combinatie film en poëzie wil de organisatie een nieuw publiek bereiken.

De festivalavonden worden mede mogelijk gemaakt door het Letterenfonds via de regeling Literaire projecten en manifestaties (incidenteel).