agenda

Dag van de literatuur

9 maart 2017

De Dag van de literatuur vindt plaats op donderdag 9 maart in de Doelen te Rotterdam. Sprekers zijn onder andere Herman Koch, Renate Dorrestein, Kader Abdolah en Annejet van der Zijl, Lize Spit en Pepijn Lanen. Het eendaagse literatuurfestival verwelkomt doorgaans ruim 5.000 scholieren en docenten.

Het programma bestaat uit voordrachten, interviews, talkshows en workshops. 28 schrijvers en dichters zullen tussen 10.00 en 16.00 op het podium staan. Op die manier kunnen scholieren de auteurs en hun werk beter leren kennen. In het onderdeel ‘Boek & Film’ vertellen auteurs, scenarioschrijvers, filmmakers en acteurs over recente boekverfilmingen. Daarnaast kunnen scholieren - na aanmelding vooraf - workshops volgen over bijvoorbeeld het maken van boektrailers, het schrijven van korte verhalen, po√ęzie en striptekenen.

Het festival wordt gepresenteerd door Tim Hofman, Nynke de Jong en Oscar Kocken. Minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zal de 15e editie van het festival openen.

De Dag van de literatuur wordt sinds 1989 twee keer per jaar gehouden en wordt mede mogelijk gemaakt door het Letterenfonds.

Meer informatie: