agenda

De rattenvanger van Weesp

Annie M.G. Schmidtlezing door Rindert Kromhout

10 mei 2017

Op woensdagavond 10 mei 2017 houdt Rindert Kromhout in het Kinderboekenmuseum in Den Haag de Annie M.G. Schmidtlezing onder de titel: De rattenvanger van Weesp.

Rindert Kromhout (Rotterdam, 1958) volgde een opleiding tot kleuterleider, hoewel hij nooit voor de klas heeft gestaan. In 1978 debuteerde hij met het verhaal ‘Het drakenhuwelijk’ in de Donald Duck. Sinds 1982 schrijft hij fulltime, voor alle leeftijden: verhalen over Kleine Ezel voor de allerjongsten; die over de tweeling erge Ellie en nare Nellie voor beginnende lezers en de veelgeprezen Bloomsbury-trilogie voor jongvolwassenen. Voor het eerste deel uit die reeks, Soldaten huilen niet (2010), kreeg hij zowel de Gouden Lijst als de Thea Beckman-prijs. In 2016 verscheen zijn recentste boek: Een Mann. Op humoristische wijze verwerkt Kromhout zijn milde maatschappijkritiek in zijn werk dat zich kenmerkt door de fantastische verwikkelingen en de merkwaardige karakters.

Eerder werd de Annie M.G. Schmidtlezing verzorgd door o.a. Paul Biegel, Imme Dros, Harm de Jonge, Sjoerd Kuyper, Joke van Leeuwen, Bart Moeyaert, Gideon Samson en Edward van de Vendel. De lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Lezen, het Nederlands Letterenfonds en Stichting IBBY-Nederland, uitgever van de publicatiereeks Literatuur zonder leeftijd waarin alle lezingen zijn gepubliceerd. De Annie M.G. Schmidtlezing beleeft dit jaar haar zeventiende editie.

De lezing begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) en wordt gehouden in het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Na afloop wordt een drankje aangeboden. Toegang bedraagt € 8,50. Het aantal plaatsen is beperkt. Kaarten via de website van het Kinderboekenmuseum.

Rindert Kromhout

Links: