agenda

Als we in woorden voelen

VR van Micha Hamel en studio Apvis in Literatuurmuseum

29 jan-29 mei 2017

Van 29 januari tot 29 mei 2017 is het literaire VR-werk van dichter Micha Hamel en kunstenaar Demian Albers (APVIS) in het Literatuurmuseum te zien. De tentoonstelling is gemaakt rondom de installatie Zonder Handen die tot stand is gekomen binnen ‘Literatuur op het scherm’, een programma van het Nederlands Letterenfonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Binnen dat programma werken schrijvers en vormgevers samen om digitiale literatuur te maken.

Een gedicht ervaren in 360 graden, poëzie beleven met je zintuigen. Het kan in Als we in woorden voelen. De Oculus Rift – een virtual-reality-bril – dompelt je onder in de virtuele wereld. Even ben je alleen nog maar ogen en geest, terwijl je lichaam achterblijft in de analoge wereld. Het is een 3D-verhaal over het loslaten van lichaam en geest, over de betekenis van denken en voelen.

De Virtual Reality-installatie van Micha Hamel en Demian Albers was eerder te zien op de Leipziger Buchmesse 2016, in het kader van het uitgebreide programma dat werd georganiseerd als aanloop naar het Nederlands-Vlaamse gastlandschap op de Frankfurter Buchmesse.

Links:

Suzanne Meeuwissen

Contact

Suzanne Meeuwissen

Subsidiespecialist

[email protected]