agenda

De baarmoeder

Hoorspel Jamal Ouariachi op NPO Radio 1

9-10 december 2016

In de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 december, van 00.00 tot 00.35 uur, wordt de tweede reeks van ‘Fluiten in het donker’ afgesloten met de uitzending van het hoorspel De baarmoeder. Het werd geschreven door Jamal Ouariachi en geregisseerd door Jeroen Stout (Stout&Smits). De geluidsvormgeving was in handen van Mark Glynne.

Een televisieploeg, een speleoloog en een ontsnapte crimineel raken per ongeluk opgesloten in een grot. Contact met de buitenwereld blijkt onmogelijk. Wachtend op hulp loopt de spanning op.

Jamal Ouariachi debuteerde in 2010 met de roman De vernietiging van Prosper Morèl. Een verhaal van zijn hand, Zopor, verscheen in de bloemlezing Agents-Provocateurs: 20 onder 35 (2011), een selectie van de origineelste jonge schrijvers van nu. Verder schreef hij verhalen, artikelen en polemieken voor onder meer nrc.next, HP/De Tijd, De Revisor en Knack. In 2013 verscheen de roman Vertedering, die werd genomineerd voor de BNG Nieuwe Literatuurprijs en De Gouden Boekenuil. Daarna schreef Ouariachi de roman 25, het eerste deel van de trilogie 25-45-70, waarvan de twee andere delen zijn geschreven door David Pefko (45) en Daan Heerma van Voss (70). In 2015 verscheen zijn roman Een honger, een roman die meerdere continenten, decennia en maatschappelijke taboes omspant; Een honger werd bekroond met de BNG Bank Literatuurprijs 2015. Zijn werk wordt gepubliceerd door uitgeverij Querido.

‘Fluiten in het donker’ is een reeks van literaire hoorspelen gemaakt door teams van literair auteurs, radioregisseurs en -producenten. De hoorspelen van een half uur worden gemaakt in een coproductie van het Nederlands Letterenfonds, Mediafonds, AVROTROS, NTR en VPRO.

Na de uitzending kunnen de hoorspelen worden beluisterd via de website van Woord.nl.

Jamal Ouariachi en Jeroen Stout (NTR). Foto: Victor Schiferli / Letterenfonds.

Meer informatie: