agenda

De jagers van de draak

Hoorspel Ronald Giphart op NPO Radio1

2-3 december 2016

In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 december, van 00.00 tot 00.35 uur, wordt de tweede reeks van ‘Fluiten in het donker’ vervolgd met de uitzending van het hoorspel De jagers van de draak. Het werd geschreven door Ronald Giphart en geregisseerd door Marlies Cordia (HoorSpelFabriek). De geluidsvormgeving was in handen van Frans de Rond.

Vier vrienden, vijftigers, brengen de laatste avond van een intiem jaagweekend in een hut door. Het eten en de drank is op, er is geen bereik, een bonte avond lijkt het niet te gaan worden. Totdat een van hen met een verrassing op de proppen komt.

Ronald Giphart studeerde Nederlands en was jarenlang nachtportier in een Utrechts ziekenhuis. Tijdens dit werk schreef hij zijn debuutroman Ik ook van jou (1992), bekroond met het Gouden Ezelsoor en negen jaar later verfilmd. Vervolgens schreef hij een groot aantal boeken, columns en artikelen, en maakte hij theaterprogramma’s met Joost Zwagerman, Bart Chabot en Martin Bril, en met Nico Dijkshoorn. Zijn novelle Gala was het Boekenweekgeschenk in 2003. In 2004 kreeg hij voor zijn gehele oeuvre de C.C.S.Croneprijs, de tweejaarlijkse literatuurprijs van de stad Utrecht. Eind september verscheen zijn nieuwe roman Lieve. Eerder maakte hij in de reeks Ramses de Radioverhalen op basis van een liedje van Shaffy een hoorspel, Cucumber Limegrass Smash.

‘Fluiten in het donker’ is een reeks van literaire hoorspelen gemaakt door teams van literair auteurs, radioregisseurs en -producenten. De hoorspelen van een half uur worden gemaakt in een coproductie van het Nederlands Letterenfonds, Mediafonds, AVROTROS, NTR en VPRO.

Na de uitzending kunnen de hoorspelen worden beluisterd via de website van Woord.nl.

Ronald Giphart en Frans Kotterer (NTR). Foto: Victor Schiferli / Letterenfonds.

Meer informatie: