agenda

Morse

Hoorspel Gilles van der Loo op NPO Radio1

25-26 november 2016

In de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 november, van 00.00 tot 00.35 uur, wordt de tweede reeks van ‘Fluiten in het donker’ vervolgd met de uitzending van het hoorspel Morse. Het werd geschreven door Gilles van der Loo en i.o.v. de VPRO geregisseerd door Rick Steggerda. De geluidsvormgeving was in handen van Huibert Boon.

Simon vertelt zijn dochtertje over zijn broer Jasper die in de gevangenis zit. Over hoe ze vroeger via morsecode met elkaar communiceerden. Maar zit Jasper wel in de gevangenis? Want met het oprakelen van de verhalen horen ze ineens de morsesignalen weer.

Gilles van der Loo is schrijver en redacteur van het literaire tijdschrift Tirade. Hij studeerde klinische psychologie en werkte twintig jaar in overwegend Italiaanse horeca. Van der Loo publiceerde zijn eerste verhaal in 2010. In 2012 verscheen zijn verhalenbundel Hier sneeuwt het nooit, lovend besproken, en genomineerd voor de Academica literatuurprijs. Medio 2013 bracht hij de roman Het laatste kind uit, wederom zeer goed ontvangen. En eind oktober jl. verscheen zijn tweede roman, Het jasje van Luis Martín, een boek over verlies, vriendschap, volwassen worden, en de ‘erfelijkheid’ van mannelijke identiteit. Zijn werk wordt gepubliceerd door uitgeverij Van Oorschot.

‘Fluiten in het donker’ is een reeks van literaire hoorspelen gemaakt door teams van literair auteurs, radioregisseurs en -producenten. De hoorspelen van een half uur worden gemaakt in een coproductie van het Nederlands Letterenfonds, Mediafonds, AVROTROS, NTR en VPRO.

Na de uitzending kunnen de hoorspelen worden beluisterd via de website van Woord.nl.

Gilles van der Loo en Lotje IJzermans (VPRO). Foto: Victor Schiferli / Letterenfonds.

Meer informatie: