agenda

Tot hier en niet verder

Hoorspel Elke Geurts op NPO Radio1

18-19 november 2016

In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 november, van 00.00 tot 00.35 uur, vindt de uitzending plaats van het derde hoorspel in de tweede reeks van ‘Fluiten in het donker’, getiteld Tot hier en niet verder. Het werd geschreven door Elke Geurts en geregisseerd door Stef Visjager (Radiomakers Desmet). De geluidsvormgeving was in handen van Frans de Rond.

Marja Willems staat op het punt de greep op haar leven te verliezen. Na twintig jaar heeft haar man gezegd te willen scheiden. En vervolgens belt haar moeder om te zeggen dat haar vader dood is. Tot hier en niet verder, besluit Marja.

Elke Geurts studeerde dramaschrijven en literaire vorming aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ze schreef toneelstukken en bewerkte boeken van onder meer Tom Lanoye en Kluun tot hoorspelen. Ze brak door met de bundel korte verhalen Het besluit van Dola Korstjens (Nieuw Amsterdam, 2008), gevolgd door de bundel lange verhalen Lastmens (Nieuw Amsterdam, 2010). Beide boeken werden veelvuldig genomineerd, o.a. voor de Gouden Boekenuil, de BNG Literatuurprijs en de Anna Bijns Prijs. In oktober 2013 verscheen bij uitgeverij De Bezige Bij haar lovend ontvangen roman De weg naar zee. Ze schrijft artikelen, verhalen en recensies voor o.a. Trouw en VPRO radio.

‘Fluiten in het donker’ is een reeks van literaire hoorspelen gemaakt door teams van literair auteurs, radioregisseurs en -producenten. De hoorspelen van een half uur worden gemaakt in een coproductie van het Nederlands Letterenfonds, Mediafonds, AVROTROS, NTR en VPRO.

Vanaf de maandag na de uitzending kunnen de hoorspelen worden beluisterd via deze website van AVROTROS.

Lotje IJzermans (VPRO) en Elke Geurts. Foto: Victor Schiferli / Letterenfonds.

Meer informatie: