agenda

Alles is wind, alles is adem

Hoorspel Niña Weijers op NPO Radio1

11-12 november 2016

In de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 november, van 00.00 tot 00.35 uur, wordt de tweede reeks van ‘Fluiten in het donker’ vervolgd met de uitzending van het hoorspel Alles is wind, alles is adem. Het werd geschreven door Niña Weijers en geregisseerd door Anne Lichthart (HoorSpelFabriek). De geluidsvormgeving was in handen van Frans de Rond.

23 jaar na een nooit opgehelderde vliegramp wordt de black box gevonden. Een flashback voert ons terug naar 2017, naar de cabine en de cockpit van vlucht KL751. We luisteren mee met de laatste gesprekken die de inzittenden met elkaar voeren.

Niña Weijers studeerde literatuurwetenschap in Amsterdam en Dublin. Ze schreef korte verhalen en essays voor diverse tijdschriften en in 2010 won zij de schrijfwedstrijd Write Now!. Ze schrijft voor De Groene Amsterdammer en is redacteur van De Gids. In 2014 verscheen bij uitgeverij Atlas Contact haar debuutroman De consequenties. Het won de Anton Wachterprijs 2014, de publieksprijs van de Gouden Boekenuil 2015 en de Opzij Literatuurprijs 2015, en het haalde de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2015. De vertaalrechten zijn reeds verkocht aan Frankrijk (Actes Sud), Duitsland (Suhrkamp Verlag), de Verenigde Staten (Doppelhouse Press), Tsjechië (Kniha Zlín) en Macedonië (Antolog).

‘Fluiten in het donker’ is een reeks van literaire hoorspelen gemaakt door teams van literair auteurs, radioregisseurs en -producenten. De hoorspelen van een half uur worden gemaakt in een coproductie van het Nederlands Letterenfonds, Mediafonds, AVROTROS, NTR en VPRO.

Vanaf de maandag na de uitzending kunnen de hoorspelen worden beluisterd via deze website van AVROTROS.

Niels Wensing (AVROTROS) en Niña Weijers. Foto: Victor Schiferli / Letterenfonds.

Meer informatie: