agenda

Nicky beweegt hemel en aarde

Hoorspel Maria Stahlie op NPO1

4-5 november 2016

In de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 november, van 00.00 tot 00.35 uur, gaat de tweede reeks van Fluiten in het donker van start met de uitzending van het hoorspel Nicky beweegt hemel en aarde op NPO1. Het werd geschreven door Maria Stahlie, geregisseerd door Peter te Nuyl en geproduceerd door Palantino Media. De geluidsvormgeving was in handen van Frans de Rond.

Crimineel Nicky staat na twee jaar ineens weer bij zijn zus Mirjam op de stoep. Hij is niet alleen, hij heeft een baby bij zich. Maar is Nicky wel te vertrouwen?

Maria Stahlie is een van de belangrijkste schrijvers van haar generatie. Tot haar bekendste werken behoren de romans Het beest met de twee ruggen (1994, genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en de Libris Literatuurprijs), Honderd deuren (1996, onderscheiden met de Multatuliprijs), De lijfarts (2002, genomineerd voor de Anna Bijnsprijs), Boogschutters (2008), Scheerjongen (2011) en Egidius (2014), alle verschenen bij uitgeverij Prometheus. In 2005 ontving ze de Annie Romeinprijs voor haar oeuvre. Nicky beweegt hemel en aarde is haar eerste hoorspel.

Fluiten in het donker is een reeks literaire hoorspelen gemaakt door teams van literair auteurs, radioregisseurs en -producenten. De hoorspelen van een half uur werden gemaakt in een coproductie van het Nederlands Letterenfonds, Mediafonds, AVROTROS, NTR en VPRO en worden van 4/5 november tot en met 10/11 december uitgezonden. Steeds in de nacht van vrijdag op zaterdag, van middernacht tot half één, op NPO Radio1.

Na de uitzending kunnen de hoorspelen worden beluisterd via de website van Woord.nl.

Maria Stahlie en Niels Wensing (AVROTROS). Foto: Victor Schiferli / Letterenfonds.

Meer informatie