agenda

Concert en voordracht uit Engelse vertaling ‘De laatste dichters’

The Last Poets

23-25 november 2016

Op woensdag 23 november treden The Last Poets op in Paradiso Noord in Amsterdam met gastoptredens van Herman Koch, Huub van der Lubbe, Sabrina Starke, Babs Gons, Christine Otten en presentator Jörgen Tjon a Fong. Er zal voorgedragen worden uit De laatste dichters van Christine Otten, die op 13 oktober in het Engels verschijnt bij World Editions.

The Last Poets worden de godfathers van de hip hop en spoken word pioniers genoemd. De groep werd opgericht in 1968 in Harlem, New York, de tijd van Black Power en een groeiend Afro-Amerikaans zelfbewustzijn. Hun politiek bewuste poezië legde de basis voor rap en inspireerde velen, van Marvin Gaye tot Public Enemy, en van Curtis Mayfield tot Kanye West. De huidige Last Poets zijn Umar Bin Hassan, Abiodun Oyewole en percussionist Baba Donn Babatunde.

Christine Otten schreef De laatste dichters over deze groep. De roman zal 13 oktober in het Engels verschijnen bij uitgeverij World Editions onder de titel The Last Poets. Het is vertaald door Jonathan Reeder, de uitgave kwam tot stand met ondersteuning van het Letterenfonds. Tijdens het evenement in Paradiso Noord zullen zijzelf, Huub van der Lubbe en Herman Koch scenes voorlezen uit de roman.

Op 25 november zal Otten vervolgens in Londen spreken met de Last Poets over hun leven, kunst en over de totstandkoming van haar boek. De daaropvolgende dagen zullen de Last Poets een aantal concerten geven, waarbij Otten aanwezig zal zijn voor boekverkoop en interviews.

Links