nieuws

5e Amsterdam Fellowship for International Publishers

28 augustus 2012

Van 31 augustus tot en met 4 september a.s. vindt voor de vijfde maal het Amsterdam Fellowship for International Publishers plaats. Negen redacteuren van toonaangevende buitenlandse uitgeverijen brengen een bezoek aan Amsterdam om kennis te maken met het Nederlandse boekenvak.
Het Fellowship beoogt het Nederlandse boekenvak te promoten als dynamische, internationaal georiënteerde bedrijfstak, om internationale relaties te verstevigen, om informatie uit te wisselen, en om Nederlandstalige boeken te promoten.

Een greep uit het programma van 2012: de fellows bezoeken diverse uitgeverijen (oa MeulenhoffBoekerij, Podium, Querido, De Harmonie), een bezoek aan Manuscripta, een presentatie van de CPNB, een rechtenbeurs met de foreign rights managers van NL uitgeverijen bij het Letterenfonds, een picknick in het Vondelpark georganiseerd door uitgeverij De Geus, een diner aan het IJ georganiseerd door De Arbeiderspers/AW Bruna, een lunch bij De Bezige Bij, een borrel bij Cossee, een diner op kantoor van Ambo/Anthos - dit alles veelal in aanwezigheid van diverse Nederlandse auteurs, onder wie o.a. Tommy Wieringa, Manon Uphoff, Lot Vekemans, Ariella Kornmehl.

De Fellows van 2012 zijn:

  • Mr. Miguel Balaguer (Bajo la Luna, Buenos Aires, Argentinia)
  • Mr. Edwin Frank (New York Review of Books Classics, NY, USA)
  • Ms. Jocasta Hamilton (Hutchison/RH, London, UK)
  • Mr. Moritz Kirschner (Kunstmann Verlag, Germany)
  • Ms. Begüm Kovulmaz (Yapi Kredi , Istanbul, Turkey)
  • Ms. Lorenza Pieri (Minimum Fax, Rome, Italy)
  • Mr. Bence Sárközy (Libri Kiado, Boedapest, Hungary)
  • Ms. Anne Vial (Circulo de lectores, Barcelona, Spain)
  • Ms. Charlotte Werner (Bonniers, Stockholm, Sweden)

Het Amsterdam Fellowship for International Publishers vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats. De eerste vier edities waren succesvol en leidden tot groot enthousiasme bij zowel de fellows als bij de Nederlandse uitgevers. Deelnemers aan vorige edities van het Amsterdam Fellowship gaven sindsdien ook Nederlandse boeken in vertaling uit, waaronder Kader Abdolah (Italië), Jan Brokken (Italië en Frankrijk), Herman Koch (Frankrijk), Hugo Claus (Duitsland), Threes Anna (Canada), Danielle Hermans (Spanje), Anna Enquist (Tsjechië), Jacqueline van Maarssen (Hongarije), Gerbrand Bakker (Kroatië), Hans Croiset (Duitsland), Pieter Webeling (Frankrijk), Tommy Wieringa (Zuid-Afrika) en Toine Heijmans (Duitsland).

Het Amsterdam Fellowship for International Publishers wordt georganiseerd door het Nederlands Letterenfonds en Bookalicious Literaire Dienstverlening, en is mogelijk dankzij ondersteuning van het Nederlands Letterenfonds, de CPNB en diverse uitgeverijen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de organisatie: - Nederlands Letterenfonds, Bas Pauw: b.pauw@letterenfonds.nl (tel. 06 - 53 52 20 99) - Bookalicious Literaire Dienstverlening, Jacqueline Smit: jacqueline.smit@orlandouitgevers.nl (tel 06 - 25 04 56 78)

Bas Pauw

Contact

Bas Pauw

Internationale literaire manifestaties

[email protected]