nieuws

Uitreiking Europese Literatuurprijs 2012 aan Julian Barnes en Ronald Vlek

29 augustus 2012

Op zaterdag 1 september om 13.15 wordt de Europese Literatuurprijs feestelijk uitgereikt aan auteur Julian Barnes en vertaler Ronald Vlek voor de roman Alsof het voorbij is (Atlas Contact). De winnaars worden geïnterviewd door Joost Zwagerman en juryvoorzitter Frans Timmermans reikt de prijzen aan hen uit.

De prijsuitreiking is voor publiek toegankelijk en vindt plaats, tijdens Manuscripta, in het MC Theater op het Westergasterrein in Amsterdam. Voor meer informatie over kaartverkoop en de verdere programmering zie www.manuscripta.nl.

De Europese Literatuurprijs bekroont de beste Europese roman die vorig jaar in Nederlandse vertaling is verschenen. De schrijver ontvangt een geldbedrag van €10.000, de vertaler € 2.500.

De longlist van twintig titels werd door elf onafhankelijke boekhandels gekozen. De vakjury selecteerde daaruit de shortlist van vijf en vervolgens het winnende boek.

Vorig jaar werd de prijs voor het eerst uitgereikt, en wel aan Marie NDiaye en vertaler Jeanne Holierhoek voor de roman Drie sterke vrouwen.

De Europese Literatuurprijs is een initiatief van Academisch-cultureel Centrum SPUI25, het Nederlands Letterenfonds, weekblad De Groene Amsterdammer en Athenaeum Boekhandel en wordt mede mogelijk gemaakt door elf onafhankelijke boekhandels.

Meer informatie

Nadere informatie over de Europese Literatuurprijs vindt u (via bovenstaande links) op de website van het Nederlands Letterenfonds.

U kunt ook contact opnemen met Maaike Pereboom, afd Promotie en informatie, tel. 020-520 73 00 of mail: m.pereboom@letterenfonds.nl. Het logo van de Europese Literatuurprijs kunt u hier downloaden.

Maaike Pereboom

Contact

Maaike Pereboom

Beleidsmedewerker

[email protected]