agenda

Dit is wat wij delen

Frankfurter Buchmesse 2016

19-23 oktober 2016

http://www.frankfurt2016.com/

Nederland en Vlaanderen presenteren zich in 2016 gezamenlijk als gastland op de Frankfurter Buchmesse. Het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren nemen de praktische organisatie van de gastlandpresentatie op zich.

De boekenbeurs in Frankfurt vindt jaarlijks plaats in oktober en is de belangrijkste boekenbeurs ter wereld. Ook in 1993 vormden de Lage Landen (Nederland en Vlaanderen) gezamenlijk het Schwerpunkt op de Frankfurter Buchmesse. Die presentatie betekende het startsein van een internationale doorbraak van de Nederlandstalige literatuur. In 2016 zal de presentatie breder zijn dan in 1993, met niet alleen aandacht voor literatuur, maar ook voor nieuwe genres, nieuwe verschijningsvormen van het boek, creatieve industrieƫn en voor andere kunstdisciplines.

Maar natuurlijk zijn ook onze collega’s van de afdeling buitenland present en - zoals ieder jaar - hard aan het werk om de Nederlandse literatuur in het buitenland onder de aandacht te brengen. U vindt Agnes Vogt (kinder- en jeugdliteratuur), Thomas Mohlmann (poĆ«zie), Victor Schiferli (fictie), Barbara den Ouden (fictie), Marlies Hoff (vertalingendatabase.nl), Mireille Berman (non-fictie) en Alexandra Koch (Fries en Schwob.nl) in stand 5.0 C77. Vanwege dit speciale gastlandjaar zijn maar liefst vijf brochures gemaakt. U vindt ze onder Publicaties.

Accreditatie voor de pers loopt via de Frankfurter Buchmesse, voor verdere persvragen kunt u contact opnemen met Hanneke Martttin.

Bas Pauw

Contact

Bas Pauw

Internationale literaire manifestaties

[email protected]