agenda

Friese literatuur over de grens

30 september 2016

De Provinsje Fryslân presenteert op het Drongo Talenfestival, dat op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober 2016 plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht, het project Lân fan Taal over de meertaligheid van Friesland met zijn rijkdom aan talen: Fries en verschillende lokale talen als ook talrijke migrantentalen.

Presentatie van de brochure 10 Books from Friesland met gedichten, verhalen en romanfragmenten; en een synopsis van de 10 geselecteerde boeken. Twee schrijvers zijn aanwezig en dragen voor uit eigen werk. De brochure 10 Books from Friesland wordt in samenspraak met het Nederlands Letterenfonds samengesteld door Friese uitgeverijen verenigd in Boeken fan Fryslân. In oktober worden de geselecteerde titels tijdens de Frankfurter Buchmesse onder de aandacht gebracht.

De bezoekers worden uitgenodigd mee te doen aan vertaalactiviteiten. In het kartonnen Hûs fol ferhalen kunnen de bezoekers zelf het mooiste of meest interessante woord in de eigen taal uitbeelden en verklaren.

Spreker is Siart Smit, projectleider van Lân fan Taal, onderdeel van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018.

De Friese presentatie vindt plaats op vrijdag 30 september, van 14:30 tot 15.:30 in de Jaarbeurs, zaal Juliana 3, te Utrecht.

Meer informatie

Spreker is Siart Smit, als projectleider van Lân fan Taal, onderdeel van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018.

Vrijdag 30 september, 14:30 - 15.:30 Juliana 3