agenda

Nieuw Elan in Literatuuronderwijs

Dag van het Literatuuronderwijs

22 november 2016

De Dag van het Literatuuronderwijs vindt plaats op 22 november 2016 in de Doelen te Rotterdam. Sprekers zijn onder andere Anne Vegter, Herman Koch, Theo Witte, Frank Westerman, Martijn Koek, Alex Boogers, Dimitri Verhulst en Lize Spit.

Dichter des Vaderlands Anne Vegter presenteert tijdens de Dag van het Literatuuronderwijs de leeswijzer ‘Hallo gedicht!’. Vegter trok door het hele land met haar masterclass Poëzie Lezen. Alle analyses die tijdens de tour aan bod kwamen worden verzameld in de leeswijzer. Samen vormen zij een handvat waarmee je als lezer niet alleen deze gedichten maar ook andere poëzie kunt ‘ontraadselen’.

Nieuw Elan in Literatuuronderwijs

Onder het thema ‘Nieuw Elan in Literatuuronderwijs’ kunnen deelnemers hun eigen kennis verdiepen en ervaringen delen met collega’s en vakgenoten. Meteen toepasbare lesideeën en doorlopende verdieping zijn vanaf november online te vinden in het Handboek Literatuuronderwijs 2017-2018.

Deze sessies zijn ingericht op onderwijsniveau zodat deelnemers makkelijk hun weg kunnen vinden. Zij kunnen kiezen uit onderwerpen als poëzie, non-fictie, literatuurgeschiedenis, graphic novel en schrijfonderwijs. De opening en afsluiting van de Dag van het Literatuuronderwijs zijn plenair.

Om zich alvast voor te kunnen bereiden op het programma kunnen deelnemers lid worden van de Dag van het Literatuuronderwijsgroep op LinkedIn.

Het complete programma van deze dag wordt september 2016 bekendgemaakt, de kaartverkoop is reeds geopend.

De Dag van het Literatuuronderwijs wordt georganiseerd door Passsionate Bulkboek in opdracht van Stichting Lezen.

Meer informatie

foto volle zaal Dag van het literatuuronderwijs