nieuws

Deelnemers tweede editie

Slow Writing Lab

11 juli 2016

Adriaenssens, Arts, Atangana Bekono, Frijns, Jongeneelen, Landman, Olthof en Visser: het zijn de namen van de schrijvers van de toekomst. Op uitnodiging van het Letterenfonds kozen de opleidingen Creative Writing aan ArtEZ, Beeld en Taal van de Gerrit Rietveld Academie en Writing for Performance aan de HKU, en literair productiehuis Wintertuin ook dit jaar weer ieder twee schrijftalenten uit hun alumnipool en talentenvijver voor de tweede editie van het Slow Writing Lab.

De acht deelnemers aan het talentenprogramma 2016-2017 zijn:

  • Charlien Adriaenssens (Rietveld, afdeling Beeld en Taal);
  • Jelko Arts (Wintertuin);
  • Simone Atangana Bekono (ArtEZ, opleiding Creative Writing);
  • Koen Frijns (ArtEZ, opleiding Creative Writing);
  • Richard Jongeneelen (HKU, Writing for performance);
  • Lotte Landman (Rietveld, afdeling Beeld en Taal);
  • Levi Olthof (HKU, Writing for Performance);
  • Marjolein Visser (Wintertuin).

Het Slow Writing Lab biedt jonge schrijvers een omgeving waarin ze hun talent op creatief en professioneel gebied kunnen ontwikkelen. Vanaf september zullen de acht talenten onder begeleiding van het Letterenfonds en de vier deelnemende organisaties een jaar lang werken aan een persoonlijk onderzoek.

Het Lab is ingericht als een vrije master: de talenten kiezen zelf hun onderwerp of thema, stellen een individueel programma samen, en beheren hun eigen begrotingen. Hierbij worden ze intensief gecoacht door hun literaire voorbeelden: schrijvers, redacteuren en regisseurs. Het plenaire gedeelte van het traject bestaat uit zes masterclasses die afwisselend worden verzorgd door de verschillende organisaties.

Vanaf september zijn de talenten van Slow Writing Lab II en hun onderzoek te volgen op www.slowwritinglab.nl

Slow Writing Lab is een gezamenlijk project van het Nederlands Letterenfonds en de hbo-schrijfopleidingen van ArtEZ, Gerrit Rietveld Academie en Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en Literair Productiehuis Wintertuin en maakt deel uit van een breder talentenprogramma waarvoor minister Bussemaker van OCW voor 2015 en 2016 extra middelen ter beschikking heeft gesteld aan het Nederlands Letterenfonds.

Lucette Châtelain

Contact

Lucette Châtelain

Teamcoördinator & subsidiespecialist