agenda

Nieuwe Types Festival

Presentatie eerste editie Slow Writing Lab

24 juni 2016

Het eerste seizoen van het talentenprogramma Slow Writing Lab loopt binnenkort ten einde. Op vrijdag 24 juni aanstaande presenteren de acht schrijftalenten van LAB I hun ontwikkeltrajecten op het Nieuwe Types Festival van Wintertuin in Arnhem. Zij exposeren die dag de resultaten van hun persoonlijke onderzoeken in Showroom te Arnhem. ’s Middags, tijdens The Future of Publishing Summit, en ’s avonds worden enkele deelnemers nader geïntroduceerd.

Sarah Arnolds, Ellen Dorrestein, Sytske van Koeveringe, Lotte Lentes, Yvo Nafzger, Roos Vlogman, Wout Waanders en Lisa Weeda hebben het afgelopen jaar onder begeleiding van coaches aan hun persoonlijke ontwikkeltrajecten gewerkt. Al schrijvend, filmend en dichtend reisden zij van Japan tot Albanië, van Liechtenstein tot Zuid-Afrika. Tijdens zes gezamenlijke bijeenkomsten in de bibliotheek van het Nederlands Letterenfonds kregen zij masterclasses van Wim van der Aar, Nir Baram, Martijn Brugman, A.H.J. Dautzenberg, Dennis Gaens, Els Moors, de Orde van de Dag, Henk van Straten, Wiegertje Postma en Dirk van Weelden.

Op de site www.SlowWritingLab.nl kun je de talenten volgen. De huidige deelnemers zullen nog tot december 2016 verder werken aan hun onderzoek, de tweede lichting Slow Writing Lab-deelnemers staat te trappelen om na de zomer te beginnen.

Slow Writing Lab is een gezamenlijk project van het Nederlands Letterenfonds en de hbo-schrijfopleidingen van ArtEZ, Gerrit Rietveld Academie en Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en Literair Productiehuis Wintertuin.

Slow Writing Lab maakt deel uit van een breder talentenprogramma waarvoor minister Bussemaker van OCW voor 2015 en 2016 extra middelen ter beschikking heeft gesteld aan het Nederlands Letterenfonds.

Zie ook: