nieuws

Fintro Literatuurprijs naar Hagar Peeters

8 juni 2016

Dichteres Hagar Peeters is bekroond met de Vlaamse Fintro Literatuurprijs 2016 voor haar eerste roman Malva (De Bezige Bij). Ze won 25.000 euro en een sculptuur. De publieksprijs ging naar P.F. Thomése voor De onderwaterzwemmer (Atlas Contact). Beide romans kwamen met een beurs van het Letterenfonds tot stand.

Spaanse, Engelse en Franse vertalingen van Hagar Peeters’ Malva zijn in voorbereiding bij respectievelijk Rey Naranjo, DoppelHouse Press en Actes Sud.

winnaarsDe Fintro Literatuurprijs is de opvolger van de Gouden Boekenuil; de belangrijkste jaarlijkse Vlaamse literatuurprijs werd dit jaar voor het eerst onder de nieuwe naam uitgereikt. Naast Peeters en Thomése waren ook Connie Palmen met Jij zegt het, Stephan Enter met Compassie en Inge Schilperoord met haar debuut Muidhond genomineerd voor de shortlist. De vakjurty bestond uit vijf literaire recensenten uit Vlaanderen en Nederland onder voorzitterschap van Kathleen Cools.

De publieksprijs werd geselecteerd door een jury van 100 lezers en voorzitter Adil El Arbi. Winnaar P.F Thomése ontving 2.500 euro en een pen van MontBlanc.

Meer informatie: