agenda

European Festival of the First Novel

Neske Beks en Michael Bijnens naar Duitsland

19-22 mei 2016

http://www.ars-baltica.net/projects/projects/literature/current-projects/european-festival-of-the-first-novel.html

Van 19 tot en met 22 mei 2016 zal het European Festival of the First Novel plaatsvinden in Kiel, Duitsland. Het is een project van Ars Baltica. Tien internationale auteurs en hun redacteuren zijn uitgenodigd om te komen praten over hun roman, hun ervaringen met debuteren, en hoe ze in de toekomst tegen nieuwe romans of eventuele vertalingen aankijken.

Vanuit Nederland gaan Neske Beks en haar redacteur Janneke Steinz (Harmonie) naar het festival. Beks debuteerde met De Kleenex Kronieken, een met humor geschreven familie- en dorpskroniek. Op basis van dat debuut ontving ze vorig jaar een startersbeurs van het Letterenfonds voor het schrijven van haar tweede roman.

Namens Vlaanderen neemt Michael Bijnens deel aan het het festival. Hij debuteerde met de uitstekend ontvangen roman Cinderella (Atlas Contact).

portret en cover

Eerder namen Bertram Koeleman en en Patrick Bassant met hun redacteuren deel aan het European Festival of the First Novel in Kiel. Het was één van de onderwerpen die vorig jaar ter sprake kwamen tijdens de debutantenbijeenkomst in de bibliotheek van het Letterenfonds.