agenda

Art Cologne

‘Eins, zwei, Wechselschritt’

14-17 april 2016

Op woensdag 13 april wordt op kunstbeurs Art Cologne de tentoonstelling ‘Eins, zwei, Wechselschritt’ geopend. De expositie toont 50 jaar avant-garde kunst uit Nederland, België en Duitsland, in combinatie met speciaal in opdracht gemaakt werk van drie opkomende hedendaagse kunstenaars: Melanie Bonajo (NL), Sine Van Menxel (BE) en Nora Schultz (DE).

De Nederlandse Melano Bonajo maakt een nieuwe versie van haar film over ouderen en de digitale wereld. De film zal worden getoond in een door Bonajo gemaakte installatie die als blikvanger fungeert van de avant-garde tentoonstelling. Verder zal werk te zien zijn van onder meer Joseph Beuys, Ger van Elk, Panamarenko, Marcel Broodthaers, Georg Baselitz, Marlene Dumas, Rosemarie Trockel, Daan van Golden, Navid Nuur en Peter Buggenhout.

Eins, zwei, Wechselschritt wordt georganiseerd in het kader van het 50-jarig bestaan van Art Cologne en het gastlandschap van Nederland-Vlaanderen op de Frankfurter Buchmesse. Aan de gastlanden is gevraagd een interdisciplinair programma te ontwikkelen in verschillende Duitse steden. De tentoonstelling Eins, zwei, Wechselschritt tijdens Art Cologne is een prelude op de Buchmesse. Verder organiseert het Museum voor Moderne Kunst in Frankfurt een grote solotentoonstelling van beeldend kunstenaar Fiona Tan en een tentoonstelling met Willem de Rooij. Maakt Kunstverein een tentoonstelling met jonge beeldend kunstenaars uit Nederland en België en presentatie-instelling basis toont werk van Nederlandse, Vlaamse en Duitse kunstenaars gemaakt tijdens een werkperiode in residencies in Antwerpen, Rotterdam en Frankfurt.

‘Eins, zwei, Wechselschritt’ is samengesteld door curatoren Ellen de Bruijne (NL) en Stella Lohaus (BE) en kwam tot stand in samenwerking met het Belgische Kunstenpunt (Flanders Arts Institute), de Nederlandse Ambassade in Berlijn, de Algemene Vertegenwoordiging van de Vlaamse overheid in Duitsland, Art Cologne en het Mondriaan Fonds.

Art Cologne is te bezoeken van 14 tot en met 17 april 2016.
Locatie: Entreehal Art Cologne 50, Koelnemesse GmbH, Messeplatz 1, 50679 Köln

Meer informatie: