agenda

Populaire hoorspelen herhaald

Fluiten in het donker

11 mrt-15 april 2016

Ter ere van de Boekenweek en als opmaat naar de nieuwe serie, herhaalt NPO Radio 1 in maart en april de hoorspelen van Fluiten in het donker. Dat zal gebeuren tijdens het Hoorspelhalfuur, elke vrijdag van 12 tot half 1 ’s nachts. De zes hoorspelen zijn vorig jaar geschreven door Esther Gerritsen, Wanda Reisel, Christiaan Weijts, Maartje Wortel, Ilja Leonard Pfeijffer en Kaweh Modiri. De reeks gaat op vrijdag 12 maart van start met Verhaal voor het slapen gaan van Esther Gerritsen, die dit jaar ook het Boekenweekgeschenk schreef.

Hieronder leest u welke editie wanneer wordt uitgezonden. Later dit jaar, in november, volgt een nieuwe reeks hoorspelen van de hand van Elke Geurts, Ronald Giphart, Gilles van der Loo, Jamal Ouariachi, Maria Stahlie en Niña Weijers. Daarna blijven ze beschikbaar op Woord.nl, het platform voor verhalende radio van de publieke omroep.

Fluiten in het donker is een initiatief van het Nederlands Letterenfonds en het Mediafonds in samenwerking met de publieke omroepen AVROTROS, NTR en de VPRO. De eerste uitzending van de hoorspelen trok vorig jaar elke week zo’n 150.000 luisteraars.

Uitzenddata:

11 maart: Verhaal voor het slapen gaan door Esther Gerritsen (AVROTROS)
Elke avond voor het slapen gaan vraagt de kleine Suzie om een verhaaltje aan haar moeder. En dan bij voorkeur dat van toen die man kwam praten over haar vader die ze niet meer zien, en over het zeemonster.
Met Rifka Lodeizen, Kiki Lutje Berenbroek en Jaap Spijkers.

18 maart: De Jachtclub door Wanda Reisel (AVROTROS)
Tom, een zelfgenoegzaam politicus van een kwijnende partij, wordt verraden. Door de beruchte columniste Mylene? Of door zijn eigen partij?
Met Georgina Verbaan, Victor Reinier, Marcel Hensema en Marleen Stolz.

25 maart: Probeer om te keren door Christiaan Weijts (VPRO)
Een radiodrama waarin een sollicitatiegesprek ontspoort in een geraffineerd machtspel.
Met Sylvia Hoeks, Maarten Heijmans en Rijk de Vries.

1 april: Een lege plek door Maartje Wortel (VPRO)
Pelle en zijn vader krijgen een ongeluk. Pelle sterft en probeert met zijn vader in contact te komen.
Met Jonas Smulders, Ariane Schulter en Marcel Hensema.

8 april: Een soort van Middeleeuwen door Ilja Leonard Pfeijffer (NTR)
Tirannieke regisseur bouwt om zijn maffiageld weg te sluizen een middeleeuws ‘grid’ en wordt door zijn slimme technicus voor eeuwig daarnaartoe verbannen.
Met René van ’t Hof, Raymond Thiry, Fabian Jansen, Nadja Hüpscher en Guido Pollemans.

15 april: Vrouw zonder schaduw door Kaweh Modiri (NTR)
Wanneer Tara op een avond een ongeluk krijgt met een tram vindt het ambulancepersoneel een pistool in haar tas. Op de operatietafel wordt Tara achtervolgd door de spoken uit haar jeugd en zal ze moeten afrekenen met haar Iraanse familie.
Met Meral Polat, Jochum ten Haaf, Sabri Saad El Hamus, Sylvia Poorta en Lukas Dijkema.

Meer informatie: