nieuws

La Superba

Amerikaanse tour Ilja Leonard Pfeijffer

10 maart 2016

Libris Literatuurprijswinnaar Ilja Leonard Pfeijffer maakt in de tweede helft van maart een tour langs Amerikaanse metropolen als Washington, New York, Houston en Dallas. Hij zal daar in verschillende instituten en grote boekhandels de Engelse vertaling van La Superba presenteren. De roman is vertaald door Michele Hutchinson.

Zeven jaar geleden trok Ilja Leonard Pfeijffer naar Italië, per fiets. In De filosofie van de heuvel (2009) deed hij geestig verslag van de reis die eindigde in Genua, de havenstad waar hij zijn hart aan verloor. In de Middeleeuwen werd de stad ´La Superba´ genoemd, wat ‘de hoogmoedige’ betekent. De gelijknamige roman is een ode aan de groezelige metropool en aan de verbeelding die het oproept. La Superba werd in Nederland bekroond met de Libris Literatuurprijs 2014, en in 2015 met de Inktaap en de Tzum-prijs. De roman kwam tot stand met een beurs van het Letterenfonds en werd met succes in het buitenland onder de aandacht gebracht, ook in Duitsland en Macedonië verschijnen vertalingen.

De tourdata zijn als volgt:

Nu het boek in het Engels is vertaald door Michele Hutchinson en wordt uitgegeven door Deep Vellum Publishers zal Pfeijffer een tour maken van 18 tot 24 maart langs verschillende Amerikaanse steden. Pfeijffer en Hutchinson verzorgen de lezingen samen.

De tour wordt gerealiseerd door uitgeverij Deep Vellum in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds, Dutch Culture USA en the Netherlands American Chamber of Commerce in Texas.

Meer informatie:

Hoertjes zijn voor de lunch. Rond een uur of elf, half twaalf, komen ze tevoorschijn. […] Daar leunen ze achteloos tegen deurposten of ze zitten in groepjes bij elkaar op straat. Ze zeggen dingen tegen mij als ‘amore’. Ze zeggen dat ze van mij houden en dat ze willen dat ik bij hen kom.