agenda

Kinderboekenmuseum Den Haag

Harm de Jonge houdt Annie M.G. Schmidtlezing 2016

18 mei 2016

http://www.kinderboekenmuseum.nl

Op woensdag 18 mei houdt Harm de Jonge in het Kinderboekenmuseum in Den Haag de Annie M.G. Schmidtlezing 2016. Onder de titel Het paradijs van de fantasie. Van het fluitketeltje van Annie MG tot de paddoknabbels van Alice in W. zal hij de zeventiende editie van de lezing verzorgen.

Harm de Jonge (Groningen, 1939) studeerde Nederlands aan de universiteiten van Amsterdam en Groningen. Hij heeft jaren als docent voor de klas gestaan en recenseerde jeugdboeken. Hij debuteerde in 1989 met de jeugdroman Steenkuib is een rat. De Jonge schrijft bijzondere verhalen, die men in één adem uitleest. Het zijn vaak spannende detective- en oorlogsverhalen die laten zien dat niets is wat het lijkt. Voor Josja Pruis, een boek over Siamese tweelingen, ontving hij de Woutertje Pieterse Prijs 2007. In 2014 schreef hij het zestigste Kinderboekenweekgeschenk, Zestig spiegels, en najaar 2015 publiceerde hij zijn nieuwste kinderboek Oscar en de Ornikop (Hoogland & Van Klaveren).

De Annie M.G. Schmidtlezing werd eerder verzorgd door onder meer Els Beerten, Paul Biegel, Imme Dros, Sjoerd Kuyper, Joke van Leeuwen, Bart Moeyaert, Gideon Samson, Marita de Sterck en Edward van de Vendel. De lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Lezen, het Nederlands Letterenfonds en de Stichting IBBY-Nederland, uitgever van de publicatiereeks Literatuur zonder leeftijd waarin alle lezingen zijn gepubliceerd.

De lezing begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) en wordt gehouden in het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Na afloop wordt u een drankje aangeboden. Toegang bedraagt € 8,50. Het aantal plaatsen is beperkt.

Kaarten zijn online te bestellen via het Kinderboekenmuseum.nl.