agenda

Bezoekersprogramma

Duitse en Russische uitgever in Amsterdam

9-15 maart 2016

De Duitse uitgever Ursula Bergenthal en de Russische non-fictie uitgever Oleg Zimarin zijn van woensdag 9 tot en met dinsdag 15 maart in Amsterdam. Hun bezoek valt deels samen met de Boekenweek. Op uitnodiging van het Letterenfonds oriënteren zij zich tijdens deze week nader op het literaire landschap in Nederland. Op het programma staan onder meer bezoeken aan Singel Uitgeverijen, de Bezige Bij, Xander uitgevers, Atlas Contact en Prometheus en ontmoetingen met literair agenten, het CPNB, Boekblad en het Frankfurt 2016-team.

Ursula Bergenthal is hoofdredacteur van btb, een onderdeel van Random House München. Bij btb zijn vertalingen in voorbereiding van werk van Ernest van der Kwast, Arjen Lubach, Bert Wagendorp, Griet Op de Beeck, Stefan Brijs, Olga Majeau en anderen. Een overzicht van de eerder door btb uitgegeven vertalingen van Nederlandse literatuur is te vinden in de vertalingendatabase.

Oleg Zimarin is de directeur van Ves Mir die zich richt op non-fictie, met name op het gebied van geesteswetenschappen en sociale wetenschappen. De Russische uitgeverij publiceert auteurs als Joseph Stiglitz, Douglas North, Jurgen Habermas, Anthony Giddens en Mikhail Gorbachev. Ook is een Russische vertaling van Geert Maks In Europa in voorbereiding.

Links: