agenda

Van Eyck Open Studios 2016

Dichters in Schrijversstudio

12 maart 2016

Op 12 maart zet de Jan van Eyck Academie in Maastricht tijdens Open Studios 2016 de deuren open voor het publiek. Veertig kunstenaars, ontwerpers, schrijvers en dichters presenteren hun werk in hun atelier, de tentoonstellingsruimtes en andere plekken in het gebouw. In De Schrijversstudio is er een speciale presentatie van Mustafa Stitou & vertaler David Colmer, Wim Brands en Stéphanie Lagarde.

Het writer-in-residence programma is een initiatief van het Nederlands Letterenfonds en de Van Eyck Academie en maakt deel uit van Wanderlust, het programma voor internationale talentontwikkeling van het Letterenfonds. Dit jaar verblijven Rosan Hollak, Bregje Hofstede en Joost de Vries namens Wanderlust als writer-in-residence aan de van Eyck - eerder gingen Niña Weijers, Maartje Wortel en Wytske Versteeg hen al voor. De uitkomsten van dat verblijf, individueel en in samenwerking, zullen in de tentoonstelling te zien zijn. De centrale tentoonstelling is samengesteld door curator en deelnemer Vincent van Velsen.

Op gezette tijden lezen de schrijvers en dichters in residence voor uit eigen werk. Wim Brands - de vaste gesprekleider van de reeks Ontdekkingslust - gaat in gesprek met Mustafa Stitou. De beide dichters zullen ook voordragen. De vertalingen van Stitou’s gedichten door David Colmer zijn in het Auditorium te bekijken. Franse deelnemer aan de Van Eyck, Stéphanie Lagarde, zal uit eigen werk voordragen.

Programma op zaterdag 12 maart:

In de Schrijversstudio, 14:00-14:30

  • Poëzievoordracht door Mustafa Stitou & vertaler David Colmer
  • Voordracht door Wim Brands
  • Voordracht door Franse Van Eyck-deelnemer Stéphanie Lagarde

In het Auditorium, 14:30-15:00

  • Wim Brands in gesprek met Mustafa Stitou
  • Projectie van Engelse vertalingen (door David Colmer) van gedichten van Mustafa Stitou

Meer informatie: