agenda

Wanderlust-programma

Bregje Hofstede op Van Eyck-Academie

1 feb-30 april 2016

Bregje Hofstede verblijft drie maanden als writer-in-residence aan de Van Eyck academie in Maastricht. Tijdens deze periode werkt ze in een studio op de academie, te midden van veertig internationale kunstenaars, ontwerpers, curatoren en denkers. Hofstede is uitgenodigd door het Letterenfonds en de Van Eyck-academie in het kader van het Wanderlust-programma, het programma voor talentontwikkeling in internationale context van het Nederlands Letterenfonds.

Bregje Hofstede (1988) is schrijver en kunsthistoricus. Ze publiceerde korte verhalen en essays in onder andere Das Magazin, De Gids, Tirade, Hollands Maandblad en Kunstschrift, en ontving daarvoor de Hollands Maandblad aanmoedigingsbeurs 2012/2013. In 2014 volgde haar debuutroman De hemel boven Parijs (Cossee), die werd genomineerd voor de longlist van de Gouden Boekenuil en de Libris Literatuurprijs. Op basis van haar debuut werd ze in 2015 geselecteerd als een van de acht talentvolle debutanten die een startersbeurs ontvingen van het Letterenfonds.

Inmiddels zijn de vertaalrechten van De hemel boven Parijs verkocht aan Duitsland en Denemarken en hebben Bregje Hofstede en regisseur/scenarist Sara Verweij hun handtekening gezet onder een optiecontract voor de verfilming van Hofstedeā€™s debuut.

Meer informatie:

Pieter Jan van der Veen

Contact

Pieter Jan van der Veen

Subsidiespecialist

[email protected]