agenda

Samenwerking Deltaworkers en Letterenfonds

Olivier Willemsen naar New Orleans

1 apr-31 mei 2016

Vanuit het Talentontwikkelingsprogramma van het Letterenfonds is Olivier Willemsen (Morgen komt Liesbeth) geselecteerd om twee maanden te verblijven in een shotgun house van kunstenaarsresidentie Deltaworkers in New Orleans. Daar zal hij in samenwerking met auteur Moira Crone research doen voor zijn tweede en derde roman.

In 2016 gaat het Letterenfonds voor het eerst een samenwerking aan met kunstenaarsresidentie Deltaworkers in New Orleans. De naam van de residentie komt van de steden waar oprichters Maaike Gouwenberg en Joris Lindhout domicilie houden: Rotterdam en New Orleans, twee steden aan een rivierdelta.

De verblijfplek in New Orleans is een shotgun house, een gebruikelijk fenomeen in de stad New Orleans, hetgeen betekent dat de residenten door alle kamers moeten lopen om bij andere kamers uit te komen. Het is dus een gemeenschappelijke woon-/werkplek, gericht op het aangaan van samenwerkingsverbanden tussen de daar verblijvende kunstenaars. Deltaworkers ontvangt schrijvers, musici, filmmakers, theatermakers en visual artists.

Olivier Willemsen debuteerde met Morgen komt Liesbeth (De Harmonie) en werd in 2015 door het Letterenfonds geselecteerd als een van de acht talentvolle debutanten die een startersbeurs ontvingen. Hij verblijft in april en mei 2016 in New Orleans. Tijdens zijn residentieperiode zal hij samenwerken met auteur Moira Crone. Zij zal hem bijstaan tijdens zijn research in de VS voor zijn tweede roman, naar de rol van grensbewaking in de Koude Oorlog. De roman zal halverwege 2016 verschijnen. Ook zal Willemsen in New Orleans onderzoek doen naar effecten van de eerdere orkaanramp Katrina op het gedrag van de inwoners van de stad, en zo een begin maken met zijn derde roman. Tijdens zijn verblijf zal Willemsen een blog schrijven over zijn ervaringen voor de website van Deltaworkers.

Voor meer informatie:

Orli Austen

Contact

Orli Austen

Beleidsmedewerker

[email protected]