nieuws

Bekroningen voor Anna Woltz, Ilja Leonard Pfeijffer en Annelies Verbeke

Campertprijzen toegekend

17 november 2015

Nadat eerder al bekend was gemaakt dat aan Adriaan van Dis de Constantijn Huygens-prijs was toegekend, heeft de Jan Campert Stichting de andere prijswinnaars bekendgemaakt. Ilja Leonard Pfeijffer ontvangt de Jan Campert-prijs 2015 voor zijn bundel Idyllen, Annelies Verbeke de F. Bordewijk-prijs voor haar roman Dertig dagen en Anna Woltz de tweejaarlijkse Nienke van Hichtum-prijs 2015 voor Honderd uur nacht.

Het Vlaams Fonds voor de Letteren verstrekte een subsidie aan Annelies Verbeke. De jeugdroman van Woltz kwam met een beurs van het Nederlands Letterenfonds tot stand en werd vertaald in het Hongaars, een Duitse en Engelse vertaling zijn in voorbereiding. De jury prees het werk van Woltz als

een messcherpe, eigentijdse en psychologisch overtuigende jeugdroman, die op subtiele wijze maatschappelijke en ethische kwesties aansnijdt zonder daarbij in moralisme te vervallen.

Aan de Nienke van Hichtum-prijs is een bedrag van € 5.000 verbonden. Eerdere recente laureaten zijn Jan Paul Schutten (2013), Benny Lindelauf (2011), Els Beerten (2009) en Margriet Heymans (2007).

De vier prijzen worden op zondagmiddag 17 januari 2016 door de Jan Campert stichting uitgereikt tijdens het Writers Unlimited Winternachten festival in het Theater aan het Spui in Den Haag.

Meer over: