agenda

Nederland gastland

Internationale Boekenbeurs Bogotá

19 apr-2 mei 2016

http://www.holandafilbo.com/autores.html

Nederland is eregast op de Filbo, de internationale boekenbeurs in Bogotá, Colombia​. De beurs vindt plaats van 19 april tot 2 mei 2016 en is na die van Guadalajara en Buenos Aires de grootste publieksbeurs van Latijns-Amerika. Meer dan vijftien Nederlande schrijvers en illustratoren treden op tijdens het literaire programma, dat de volle twee weken van de beurs zal duren.

Schrijvers Cees Nooteboom​, Mano Bouzamour​, Tommy Wieringa​, Maxim Februari​, Janny van der Molen en Nanette Blitz (klasgenoot van Anne Frank)​, Ted van Lieshout​, Herman Koch​, Abram de Swaan​, Roland Colastica (Curaçao)​, Rosabelle Illes​ (Aruba), Laura Quast​ (Curaçao), Marije Tolman​ en Sytze van der Veen, tekenaars Philip Hopman​ en Jan Rothuizen​, illustrator Angela Pelaez, fotograaf Micky Hoogendijk​, kunstenaar Rienke Enghardt, vertaler Diego Puls, en CPNB-directeur Eppo Van Nispen​ geven acte de presence.

Het literaire programma Hola Holandra es literatura zal de volle twee weken van de beurs duren, met elke dag verschillende optredens, presentaties, interviews, exposities en workshops. Daarbij worden ook nieuwe vertalingen van Nederlandse literatuur gepresenteerd. Bij Colombiaanse uitgevers zullen onder meer vertalingen verschijnen van Solitude van Jeroen Thijssen (Nieuw Amsterdam, rechten gekocht door Arango editores) en van De belofte van Pisa van Mano Bouzamour (Prometheus; rechten gekocht door Rey Naranjo editores).

Namens het Letterenfonds is non-fictie specialist Mireille Berman aanwezig.

De organisatie van het gastlandschap ligt bij de Nederlandse Ambassade in Bogotá (onder leiding van Lies Wijnterp) in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds en de Cámara del Libro Colombiana. Tijdens een persconferentie in Bogotá zijn december 2015 de hoofdlijnen van het programma en de eerste namen van genodigde auteurs bekendgemaakt. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roos de Ridder, die vanuit Nederland meewerkt aan de organisatie van het gastlandschap. Haar mailadres is: rmderidder@gmail.com.

Ingang van de feriaIngang van de Feria Internacional del Libro de Bogotá

De vertalingendatabase.nl biedt een voortdurend geactualiseerd overzicht van vertalingen van Nederlandstalige titels, zowel verschenen als in voorbereiding.

Meer informatie