nieuws

Zes auteurs schrijven nieuw radiodrama

21 oktober 2015

Zes auteurs gaan het experiment aan: Elke Geurts (1973), Ronald Giphart (1965), Gilles van der Loo (1973), Jamal Ouariachi (1978), Maria Stahlie (1955) en Niña Weijers (1987) schrijven een audiodrama van 30 minuten. De auteurs worden gekoppeld aan radioregisseurs en -producenten.

Met dit initiatief geven het Mediafonds en het Nederlands Letterenfonds in samenwerking met AVROTROS, NTR, VPRO en NPO een tweede kwaliteitsimpuls aan de totstandkoming van nieuw literair radiodrama.

Voor de nieuwe editie zijn de auteurs en omroepen door loting aan elkaar gekoppeld. Maria Stahlie en Niña Weijers gaan met AVROTROS samenwerken, Ronald Giphart en Jamal Ouariachi met de NTR en Elke Geurts en Gilles van der Loo met de VPRO.

De omroepen selecteren binnenkort radioregisseurs en -producenten die de nieuwe hoorspelen in de loop van volgend jaar zullen realiseren. Najaar 2016 worden de radiodrama’s uitgezonden via Radio 1. Daarna blijven ze beschikbaar op Woord.nl, het platform voor verhalende radio van de publieke omroep.

Het Nederlands Letterenfonds heeft de schrijfopdracht verstrekt en het Mediafonds financiert de productie van de hoorspelen.

Foto's Victor Schiferli. Vlnr: Niels Wensing (AVROTROS) met Maria Stahlie en Niña Weijers, Lotje IJzermans (VPRO) met Elke Geurts en Gilles van der Loo, en Frans Kotterer (NTR) met Ronald Giphart en Jamal Ouariachi.

De resultaten van de eerste editie van Fluiten in het donker zijn voorjaar 2015 uitgezonden op NPO Radio 1 en zijn nu te beluisteren op woord.nl.

Foto’s: Victor Schiferli. V.l.n.r: Maria Stahlie, Niels Wensing (AVROTROS), Niña Weijers, Gilles van der Loo, Lotje IJzermans (VPRO), Elke Geurts, Ronald Giphart, Frans Kotterer (NTR) en Jamal Ouariachi.

Over het Nederlands Letterenfonds:

Het Nederlands Letterenfonds stimuleert door middel van subsidies aan schrijvers, vertalers, uitgevers en festivals, de kwaliteit en diversiteit in de literatuur en draagt bij aan de verspreiding en promotie van de Nederlands- en Friestalige literatuur in binnen- en buitenland. www.letterenfonds.nl

Over het Mediafonds:

Het Mediafonds stimuleert de totstandkoming van cultureel en vernieuwend media-aanbod via radio, televisie en internet voor de landelijke en regionale publieke media-instellingen. Het maakt zich sterk voor kwaliteitsverbetering, talentontwikkeling, kritische reflectie en debat over de toekomst van de media. www.mediafonds.nl

Tweede editie Fluiten in het donker: literatuur voor luisteraars

Greetje Heemskerk

Contact

Greetje Heemskerk

Beleidsstrateeg

[email protected]