nieuws

Wanderlust

Fotoblog Rosan Hollak

20 oktober 2015

“Wanderlust, wat betekent dat eigenlijk? Treklust? Reislust? Of is de betekenis misschien kleiner? Gaat het erom dat je, stap voor stap, om je heen kijkt en de kleine dingen ziet waar je als gehaaste stedeling geen oog meer voor hebt?” Halverwege de maand september en begin oktober struinde schrijfster Rosan Hollak - in het kader van het ‘Wanderlust’-programma van het Letterenfonds - tijdens haar dagelijkse route naar de Jan van Eyck Academie door de straten van Maastricht en richtte haar Hipstamatic-camera op de details.

Hollak vertelt hierover:

Wat leerde ik van Maastricht? Dat er veel brievenbussen zijn, dichtgekit in muren, waar een postbode met geen mogelijkheid nog een brief door krijgt, dat er op een zonnige dag een intrigerend schaduwspel te zien is op delen van de oude stadsmuur […], en dat je met de fiets maar even een paar minuten buiten de stad hoeft te rijden om je al op het Franse platteland te wanen.

Nieuwsgierig geworden? Het fotoverslag staat op de website van de Van Eyck-academie Maastricht.

Maastricht. Foto Rosan Hollak

Rosan Hollak vervolgt haar verblijf in 2016 met een tweede maand. Tijdens deze periode werkt ze wederom in een studio op de academie, te midden van veertig internationale kunstenaars, ontwerpers, curatoren en denkers. Hollak is uitgenodigd door het Letterenfonds en de Van Eyck-academie in het kader van het Wanderlust-programma, het programma voor talentontwikkeling in internationale context van het Nederlands Letterenfonds.

Zie ook: