agenda

Writer in residence programma 2016

Mirna Funk als WiR in Amsterdam

4 apr-13 mei 2016

Mirna Funk (1981) is auteur en journalist. Ze werd geboren in Berlijn, studeerde daar filosofie en geschiedenis aan de Humboldt Universiteit en woont nu voor een deel van het jaar in Tel Aviv. Voor haar debuut Winternähe kreeg ze de Uwe Johnson prijs voor beginnend literair talent. De Nederlandse vertaling (door Goverdien Hauth-Grubben) van haar roman, Winternabijheid, verscheen maart 2016 bij uitgeverij Atlas Contact.

De Volkskrant gaf Funks debuutroman vier (van de vijf) sterren: “Lola is een moderne, zelfstandige vrouw. Maar deze Lola, net als de schrijfster begin jaren tachtig geboren in Oost-Berlijn, ligt met zichzelf overhoop, want is zowel Duits als Joods. ‘Ze was dader en slachtoffer in één’. [..] goed geschreven en rijk aan gebeurtenissen. Funk slaagt erin de lezer mee te slepen in dit turbulente leven en sympathie te ontwikkelen voor de geplaagde Lola.” En literair agent Marianne Schönbach concludeerde op Boekblad: “Allang heb ik niet meer zo’n confronterende, geëngageerde roman gelezen. Wat een stortvloed aan thema’s, emoties, gedachtes, dialogen.”

Tijdens haar residentieperiode zal Funk een aantal optredens verzorgen. Zo treedt ze op woensdag 11 mei op tijdens de Nacht van de literatuur in De Brakke Grond in Amsterdam. Eerder was Funk ook te gast bij Crossing Border in 2015.

Meer informatie over

“Every human being is made through his own story: a personal story, a family story or even a story of a country.” Mirna Funk over haar roman Winternabijheid (Engelstalig).

“I unfortunately lived thirty-five years without knowing Menno Wigman. His poems are amazing.” Mirna Funk over ’s Zomers stinken alle steden van Menno Wigman (Engelstalig).

Orli Austen

Contact

Orli Austen

Beleidsmedewerker

[email protected]