agenda

Writer in residence programma 2016

Karen Köhler als WiR in Amsterdam

15 feb-31 maart 2016

Karen Köhler (1974) was jarenlang actrice, maar schrijft tegenwoordig theaterstukken en proza. Van haar debuut Wir haben Raketen geangelt werden in Duitsland al 35.000 exemplaren verkocht. De verhalenbundel werd bekroond met de Schubart-Literaturförderpreis en de Rauriser Literaturpreis 2015. De Nederlandse vertaling (door Gerrit Bussink) verscheen onder de titel Vuurpijlen vangen bij Podium. Köhler treedt op 13 november 2015 op bij het Crossing Borderfestival.

Meer informatie over

Activiteiten

  • Vrijdag 19 februari voordracht bij Avond van het korte verhaal – boekhandel Pantheon
  • Zaterdag 12 maart: Karen Köhler in gesprek met de alumnivereniging Duits van de Universiteit van Amsterdam in het Goethe Instituut.
  • Weekend van 12 en 13 maart deelname aan Nederlandse tournee Duitse schrijvers van het CPNB, tijdens de opening van de Boekenweek 2016.
  • 23 en 24 maart deelname aan het Passa Porta Seminar dat in Brussel plaatsvindt van 21 t/m 25 maart 2016.
    Thema “Need and Necessity”, auteurs discussieren over een aantal belangrijke thema’s die relevant zijn in de literaire wereld van vandaag, elk vanuit hun eigen artistieke gezichtspunt. Vanuit Passa Porta doet de Duitse auteur Katja Petrowskaja die als writer-in-residence in Brussel verblijft hieraan mee.
  • Een gastcollege aan de UvA, faculteit Duits (datum nog onbekend)

Wat blijft:

Orli Austen

Contact

Orli Austen

Beleidsmedewerker

[email protected]