nieuws

Café Amsterdã 2015

17 september 2015

Op woensdag 26 augustus opende het Café Amsterdã festival in Casa das Rosas op de Avenida Paulista in São Paulo. De start van een 10daags programma waarin auteurs Arnon Grunberg, Toine Heijmans, Marjolijn Hof, Janny van der Molen, Tommy Wieringa, graphic novelist Barbara Stok en dichter Arjen Duinker hun Portugese vertalingen presenteerden. Acteur Ton Meijer gaf een theatervoorstelling gebaseerd op Sieb Posthuma’s prentenboek Calder.

In São Paolo bezochten de auteurs 14 scholen, diverse boekwinkels en een bibliotheek van woensdag 26 t/m zondag 30 augustus. Op die zondag waren Arnon Grunberg en Tommy Wieringa ook te gast op een literair festival in Curitiba, in het zuiden van het Brazilië.

Cafe Amsterdam Gesprek tussen Tommy Wieringa en Daniel Galera in boekhandel Livraria da Vila Al Lorena, gemodereerd door Manuel da Costa Pinto en getolkt door Alexandra de Vries.

Dinsdag 1 september opende het tweede deel van het festival in Biblioteca Parque in Rio de Janeiro. Dat was tevens de opening van de tentoonstelling Isso aqui, ôô, é um pouquinho da Holanda met werk van 20 Nederlandse kinderboekillustratoren, en van het filmprogramma van EYE International. Regisseur Rudolf van den Berg ging met Arnon Grunberg in gesprek over de verfilming van Tirza en scenarioschrijver Lotte Tabbers met Marjolijn Hof over de bewerking van Een kleine kans voor de film Patatje Oorlog.

Ook in Rio bezochten de auteurs scholen en boekwinkels. Hieronder een kort verslag van Marjolijn Hof en van Janny van der Molen, en een link naar een stuk van Toine Heijmans in De Volkskrant:

Agnes Vogt

Contact

Agnes Vogt

Specialist internationaal

[email protected]