nieuws

In memoriam

Ger Verrips overleden

3 september 2015

Schrijver Ger Verrips is op 86-jarige leeftijd overleden. Verrips schreef essays, gebundeld in Vrees en vrijheid (1990) en romans als Zorg dat je ‘n gekkenbriefje krijgt (1973) en Nathalie (1974). Voor radio en televisie schreef hij hoorspelen en scenario’s.

Over Albert Camus (Albert Camus. Een leven tegen de leugen) en Karel van het Reve (Denkbeelden uit een dubbelleven) schreef hij biografie├źn.

Van 1980 tot 1987 was Verrips voorzitter van het bestuur van het Fonds voor de Letteren. Hij was de eerste schrijver die in deze functie werd benoemd. Tijdens zijn voorzitterschap werd een groot onderzoek gedaan naar de inkomenspositie van schrijvers. Dit onderzoek leidde tot een verhoging van de werkbeurzen. Ook is hij enige tijd bestuurslid van de Vereniging van Letterkundigen geweest.

Verrips was ook een gewaardeerd bestuurslid van het NLPVF, waar hij met zijn opvattingen soms in botsing kwam met de liberale voorzitter Ari Pais. Maar door beider liefde voor de literatuur liep dat altijd goed af.