nieuws

TU Delft

Language Library uitgebreid

21 juli 2015

De Language Library aan de TU Delft is uitgebreid met een tweede kast, vol Nederlandse literatuur in buitenlandse vertaling. De uitbreiding werd mogelijk door een donatie van het Letterenfonds.

Najaar 2014 werd in de TU Delft Library een kleine bibliotheek van vertaalde boeken van Nederlandse schrijvers geopend; deze omvat zo’n 120 titels in 35 talen. Omdat de boeken intensief worden gebruikt, is er nu een tweede kast geplaatst bij het Cultuurcentrum van de TU Delft. De boeken in deze kast kunnen vrij worden meegenomen en teruggebracht.

Het Nederlands Letterenfonds heeft een unieke collectie Nederlandse literatuur in buitenlandse vertaling, die voortdurend wordt geactualiseerd. De collectie wordt ontsloten via de Vertalingendatabase.nl die informatie geeft over meer dan 18.000 vertaalde Nederlandse titels, zowel gesubsidieerde als niet-gesubsidieerde literatuur, in alle genres: fictie, non-fictie, po√ęzie en kinder- en jeugdliteratuur, en graphic novels. Onderzoekers zijn op afspraak welkom in de bibliotheek van het Nederlands Letterenfonds.

Zie ook:

Bibliotheek TU Delft

Marlies Hoff

Contact

Marlies Hoff

Medewerker bibliotheek & documentatie

[email protected]