nieuws

Anna Woltz wint LUCHS-prijs

8 juli 2015

Het Duitse opinieblad Die Zeit en Radio Bremen kennen de LUCHS-prijs van juli toe aan Anna Woltz voor haar jeugdroman Meine wunderbar seltsame Woche mit Tess, in het Duits vertaald door Andrea Kluitmann en uitgegeven door Carlsen Verlag.

De oorspronkelijke titel Mijn bijzonder rare week met Tess verscheen bij Querido Kind. De Duitse uitgave kwam met ondersteuning van het Letterenfonds tot stand. De Duitse jury noemde het boek:

een bijna perfect voorbeeld van een spannend en vermakelijk verhaal dat dichtbij de gevoels- en belevingswereld van kinderen staat. Het verhaal laat zich niet gemakkelijk weg lezen; als lezer word je steeds opnieuw uitgedaagd. Met alle humor en souplesse is het boek nochtans innemend en ernstig van toon, waardoor het ver uitsteekt boven het gemiddelde oppervlakkige kinderboek.

Radio Bremen besteedt op donderdag 9 juli 2015, om 15.20, aandacht aan het boek. Het programma is later hier online te beluisteren.

Elke maand reiken Die Zeit en Radio Bremen de LUCHS-prijs voor kinder- en jeugdliteratuur uit. De jury bestaat uit Die Zeit-redacteur Katrin Hörnlein (voorzitter), vertaalster Brigitte Jakobeit, auteur Hartmut El Kurdi, kunsthistorica Maria Linsmann en Radio Bremen-redacteur Anja Robert.

cover

Zie ook: