nieuws

Duitsland thema van de Boekenweek 2016

11 juni 2015

In het jaar dat Nederland en Vlaanderen gezamenlijk gastland zijn op de Frankfurter Buchmesse, richt de Boekenweek zich op Duitsland, onder het motto Was ich noch zu sagen hätte. Dat meldt het CPNB vandaag in een persbericht.

De 81ste Boekenweek vindt plaats van 12 tot en met 20 maart 2016. De Vlaamse auteur David Van Reybrouck schrijft het Boekenweekessay. Eerder werd al bekendgemaakt dat Esther Gerritsen het Boekenweekgeschenk zal schrijven.

Over het Vlaams-Nederlandse gastlandschap

Vlaanderen en Nederland zullen zich in 2016 samen presenteren als ‘gastland’ op de 68ste Frankfurter Buchmesse. Het Vlaams Fonds voor de Letteren en het Nederlands Letterenfonds werken gezamenlijk aan de voorbereiding. De evenementen op, rond en in de aanloop naar het gastlandschap worden gecoördineerd door een zeskoppig team, met aan het hoofd artistiek intendant Bart Moeyaert en zakelijk leider Bas Pauw.

De boekenbeurs in Frankfurt vindt jaarlijks plaats in oktober en is met circa 7.300 deelnemende exhibitors uit meer dan 100 landen, ruim 9.000 journalisten en ongeveer 275.000 bezoekers de grootste en belangrijkste boekenbeurs ter wereld. Recente gastlanden waren Nieuw-Zeeland (2012), Brazilië (2013) en Finland (2014). In 2015 is Indonesië Ehrengast.

Tussen Duitsland en zijn westelijke buren bestaan hechte en zich steeds vernieuwende betrekkingen. Het Nederlands-Vlaamse gastlandschap wil de wederzijdsheid van deze interesse benadrukken, een culturele dialoog tot stand brengen en zich inspannen voor een grotere zichtbaarheid van de Duitse cultuur in Nederland en Vlaanderen in 2016.

Zie ook:

Bas Pauw

Contact

Bas Pauw

Internationale literaire manifestaties

[email protected]