agenda

Poesiefestival Berlin

Verssmokkel

23 juni 2015

http://www.literaturwerkstatt.org

Zes Nederlandstalige dichters zijn uitgenodigd om in Berlijn deel te nemen aan ‘VERSschmuggel’, de meerdaagse vertaalworkshop die onderdeel is van het jaarlijkse Poesiefestival Berlin.

Tijdens ‘VERSschmuggel’ vertalen dichters uit twee verschillende taalgebieden, samen met professionele vertalers, elkaars poëzie. Tijdens een directe en intensieve uitwisseling worden stilistische contexten, culturele connotaties en poëtische tradities over taal- en landsgrenzen gesmokkeld. De deelnemende smokkelaars zijn dit jaar:

Mustafa Stitou (Nederland), Jan Wagner (Duitsland), K. Michel (Nederland), Michael Speier (Duitsland), Anneke Brassinga (Nederland), Oswald Egger (Zuid-Tirol, Italië), Els Moors (België), Daniela Seel (Duitsland), Paul Bogaert (België), Farhad Showghi (Duitsland), Maud Vanhauwaert (België) and Nora Gomringer (Duitsland).

De poëtische vruchten van de uitwisseling worden tijdens het Poesiefestival Berlin gepresenteerd, op 23 juni in de Akademie der Künste te Berlijn.

De Nederlands- en Duitstalige VERSschmuggel is een gezamenlijk project van LiteraturWERKstatt Berlin, het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren, met ondersteuning door de Nederlandse ambassade en de Vlaamse afvaardiging in Berlijn.

Thomas Möhlmann

Contact

Thomas Möhlmann

[email protected]