nieuws

deadline ma 8 juni 2015

Open Oproep Literaire Games

5 mei 2015

Uit nieuwsgierigheid naar de interactiemogelijkheden tussen literatuur en games, schrijven het Nederlands Letterenfonds en het Gamefonds de Open Oproep Literaire Games uit. Deze eenmalige ronde zal in juni 2015 plaatsvinden en is exclusief voor de ontwikkeling en productie van Nederlandstalige literaire games. Auteurs en gameontwikkelaars kunnen binnen deze Open Oproep een voorstel indienen voor de gezamenlijke ontwikkeling van een literaire spelervaring.

De literaire game kent vele verschijningsvormen. Aan de ene kant van het spectrum bevinden zich games waarbij traditionele spelelementen zijn vervangen door tekst (verhalen, po√ęzie). Aan de andere kant staan de games waarin de gameplay overheerst en de literatuur gebruikt wordt als aankleding. Ergens middenin staan games die het evenwicht zoeken tussen speelse en literaire elementen, de interactieve fictie.

Het Nederlands Letterenfonds en het Gamefonds willen met deze oproep Nederlandse en Vlaamse auteurs en gameontwikkelaars uitdagen om samen een literaire productie te maken en gameprincipes vanuit de literatuur te verkennen. Een meertalige versie behoort tot de mogelijkheden, zolang de schrijftaal Nederlands is en de game ook in het Nederlands wordt uitgebracht. Voorstellen kunnen tot en met 8 juni 2015 worden ingediend. Meer informatie over de Open Oproep en hoe hiervoor aan te vragen vindt u op deze website onder Subsidies.

Suzanne Meeuwissen

Contact

Suzanne Meeuwissen

Subsidiespecialist

[email protected]