Programma's

Caribisch gebied

pilot verbindingsloket

De zes rijkscultuurfondsen zijn een samenwerking gestart met het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied (PBCCG), met als doel de toegankelijkheid en bereikbaarheid voor aanvragers in het Caribisch deel van het Koninkrijk te vergroten. Het PBCCG zal gedurende een pilot van negen maanden het aanspreekpunt zijn voor het Nederlands Caribisch gebied en verbindend optreden tussen de rijkscultuurfondsen en de regio.

Digitaal verbindingsloket rijkscultuurfondsen

Op woensdag 19 januari 2022 opende het Digitaal verbindingsloket rijkscultuurfondsen Nederland. Dit loket maakt deel uit van de samenwerking tussen de eerdergenoemde fondsen en het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied (PBCCG), dat is opgezet met het doel de toegankelijkheid en bereikbaarheid voor aanvragers in het Caribisch deel van het Koninkrijk te vergroten. Het gaat om een tijdelijke pilot, het loket sluit op 1 juni 2022.

Praktische informatie

  • Een afspraak is te maken via de Facebook-pagina van het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied.

  • De aanvrager kan, wanneer hij of zij een boekingsbevestiging heeft ontvangen, op de geboekte tijd bellen met het WhatsApp-nummer +5999 686-62-66.

  • Het loket is op woensdag tussen 09.00 en 11.30 uur, en op vrijdagen tussen 14.00 uur en 16.30 uur geopend.

  • Geïnteresseerden kunnen tot 1 juni 2022 gebruikmaken van het loket.

Caribisch gebied

Achtergrond

Demissionair Minister van OCW, Ingrid van Engelshoven, heeft eerder aan de rijkscultuurfondsen in haar beleidskader voor 2021-2024 gevraagd de subsidieregelingen, voor zover mogelijk, open te stellen voor aanvragers van de drie Caribische landen Curaçao, Aruba en Sint Maarten en de drie bijzondere gemeenten Bonaire, Saba en St. Eustatius.

De zes rijkscultuurfondsen – Fonds Podiumkunsten, Fonds voor Cultuurparticipatie, Mondriaan Fonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, het Filmfonds en het Nederlands Letterenfonds – willen in dit kader gezamenlijk onderzoeken hoe zij de communicatie met de eilanden kunnen versterken. Hiertoe is de samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied opgezet.

Zie ook

Suzanne Meeuwissen

Contact

Suzanne Meeuwissen

Subsidiespecialist

[email protected]